6 Voordelen van een schoon en opgeruimd kantoor

Het is voor bedrijven van groot belang dat zij hun kantoor goed schoon houden. In een schone en opgeruimde omgeving kunt u zich beter concentreren. Een opgeruimd kantoor is een opgeruimd hoofd. Die zin komt niet zomaar ergens vandaan! Een schoon kantoor biedt uw bedrijf talloze voordelen. In deze blog zetten we 6 voordelen van een schone werkplek voor u op een rijtje.

1. Laat een goede indruk achter bij klanten

De uitstraling van een kantoor geeft klanten een goed beeld van wie u bent en waar uw bedrijf voor staat. U wilt natuurlijk dat de eerste indruk goed is, omdat u anders potentiële klanten de deur uit ziet lopen. Met een schoon kantoor komt u professioneel over en komt u betrouwbaarder over naar klanten.

2. Verhoog de productiviteit van uw medewerkers

Zoals we net al even noemde, zorgt een opgeruimde omgeving voor een opgeruimd hoofd. Studies tonen aan dat een vieze of rommelige omgeving afleidend is. Aangezien afleiding op de werkplek uw bedrijf uren kost, is het zeker iets dat u wilt verminderen. Het kantoor opgeruimd en georganiseerd houden, is daarom een goede manier om afleiding onder het personeel te verminderen.

3. Maak uzelf en uw medewerkers blij

Natuurlijk houden medewerkers ook graag hun eigen werkplek schoon – u werkt tenslotte zelf ook liever in een schoon kantoor in plaats van in een rommelig kantoor.

4. Bescherm de gezondheid van uw medewerkers

Hygiëne verkleint ook de kans dat medewerkers ziek worden. Bacteriën groeien veel in kantooromgevingen, omdat mensen er een groot deel van de dag doorbrengen. Door de werkplek schoon te houden, kan het ziekteverzuim verminderen en daarmee het aantal verloren werkdagen verminderen.

5. Verminder gevaren

Net zoals voorkomen dat medewerkers ziek worden, kan hygiëne op kantoor zelfs levens redden. Bij brand wilt u bijvoorbeeld niet dat obstakels, zoals dozen in gangen, medewerkers vertragen bij het verlaten van het gebouw. U wilt ook niet dat er brandgevaar is door oude kartonnen dozen en papier. Door het gebouw regelmatig schoon te laten maken, kunt u verschillende problemen voorkomen in geval van nood.

6. Houd het kantoor georganiseerd

Als de werkplek schoon en opgeruimd is, kunt u gemakkelijker georganiseerd blijven. Het is bijvoorbeeld makkelijker om papieren bij te houden en documenten zijn sneller terug te vinden wanneer het kantoor netjes is.

Conclusie

Wanneer u zelf geen tijd hebt om het kantoor (goed) schoon te houden schakelt u gemakkelijk de diensten van Spoor Cleaning in. Wij maken uw kantoor schoon, zodat u zich daar geen zorgen meer over hoeft te maken!

We hebben ervaring in het schoonmaken van grote kantoren, zorginstellingen en bouwopleveringen. Voor iedere klus selecteren we ook zorgvuldig onze medewerkers, om ervoor te zorgen dat hun vaardigheden passen bij de omgeving van uw pand. Dus bel ons vandaag nog om erachter te komen wat Spoor Cleaning voor u kan betekenen.